free css templates

PREGUNTES I RESPOSTES

TENS ALGUN DUBTE AMB LA CÈDULA D'HABITABILITAT ? POTSER NECESSITES MÉS INFORMACIÓ SOBRE L'ETIQUETA DE QUALIFICACIÓ ENERGÈTICA ? SI AQUÍ NO HO TROBES, TRUCA'NS !!!

LA CÈDULA D'HABITABILITAT

Per a què serveix la cèdula d'habitabilitat?

La cèdula és un document imprescindible si vols llogar o vendre el teu habitatge.

Les companyies subministradores d'electricitat, gas i aigua sol·liciten la cèdula per realitzar el tràmits de canvi de nom del titular, en cas de tall en el subministre, noves contractacions, ...

Quina és la validesa del document?

La cèdula té una vigència de 15 anys.

No sé on tinc la meva cèdula.

Es cas que l'hagis perdut o no trobis la cèdula d'habitabilitat pots sol·licitar un duplicat de la mateixa al Departament d'Habitatge.

En cas que et comuniquin que està caduca, caldrà que la tornem a sol·licitar.

Quan trigaré a rebre la meva cèdula?

Un cop realitzada la sol·licitud i registrada al Departament d'Habitatge, la cèdula arriba en aproximadament 30 dies naturals.

Si ens has encarregat el certificat i tràmit, t'enviarem per correu electrònic la copia de la documentació registrada per a que tinguis constància que la sol·licitud està feta. 

És necessària la visita del tècnic?

És imprescindible que un tècnic qualificat realitzi la visita de l'habitatge ja que cal comprovar que aquest s'ajusta a la normativa vigent en matèria d'habitabilitat.

 

Tinc molta pressa. Com puc agilitzar els tràmits?

En casos urgents, podem realitzar la visita durant el mateix dia que ens truquis per portar la documentació al Departament d'Habitatge el mateix dia o l'endemà.

Una vegada la documentació estigui registrada, t'enviem copia via correu electrònic perquè puguis comprovar que el tràmit ja s'ha iniciat. 

Si necessites la cèdula per una companyia subministradora, és possible que aquesta pugui iniciar els tràmits amb la sol·licitud de cèdula que t'enviarem per correu electrònic o que t'emportaràs el dia de la visita.

Podeu fer la visita en cap de setmana? 

És habitual que en casos de segones residències o quan els propietaris o llogaters tenen uns horaris laborals complicats, no poder concertar la visita durant la setmana.

No et preocupis, ens adaptem a les teves necessitats i horaris.

Podem realitzar la visita en cap de setmana. No et cobrarem cap suplement!

A quina zona doneu servei?

Donem servei a tota la província de Girona. Actualment hem realitzat cèdules d'habitabilitat pràcticament a tots els municipis de la província, Agullana, Aiguaviva, Amer, Arbúcies, Anglès, Banyoles, Bàscara, Begur, Bellcaire d'Empordà, Bescanó, La Bisbal d'Empordà, Blanes, Bordils, Breda, Cabanes, Cadaquès, Caldes de Malavella, Calonge, Campllong, Cassà de la Selva, Castell-Platja d'Aro, Castellfollit de la Roca, Castelló d'Empúries, La Cellera de Ter, Celrà, Corçà, Cornellà de Terri, L'Escala, Espinelves, Figueres, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Hostalric, La Jonquera, Juià, Llagostera, Llambilles, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Mont-Ras, Olot, Palafrugell, Palamós, Pals, Parlavà, Pont de Molins, Porqueres, Portbou, Quart, Regencós, Riells Viabrea, Ripoll, Riudellots de la Selva, Roses, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Hilari Sacalm, Sant Joan les Fonts, Sant Julià de Ramis, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sarrià de Ter, Sils, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Vall-llobrega, Verges, Vidreres, Vilablareix, Vilafant, Vilamalla, Vilobí d'Onyar. 

Siguis d'on siguis no cobrem cap suplement !

No m'arriba la cèdula. Què pot haver passat?

Si en el termini de 30 dies no t'ha arribat la cèdula a l'adreça que ens has indicat, truca'ns i sol·licitarem un duplicat que t'enviarem nosaltres personalment. 

Cal que el meu habitatge tingui la cèdula al dia?

La cèdula té una vigència de 15 anys. Una vegada aquesta caduqui, cal que ens sol·licitis la renovació de la cèdula.

La cèdula d'habitabilitat és l'únic document que justifica que el teu pis o casa reuneix les condicions marcades pel Decret d'Habitabilitat. 

Quina és la normativa de referència per a obtenir la cèdula d'habitabilitat?

La normativa que estableix les condicions que ha de reunir un habitatge per a ser habitable és el Decret 141/2012 del 30 d'octubre - Condicions d'habitabilitat dels habitatges i la cèdula d'habitabilitat el pots consultar clicant aquí.

LA CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA

Què és la certificació energètica ?

El certificat d'eficiència energètica és un document que verifica la conformitat de qualificació d'eficència energètica obtinguda i que condueix a l’expedició de l’etiqueta d’eficiència energètica de l’edifici. 

Què és l'etiqueta energètica ?

És el distintiu que assenyala el nivell de qualificació d’eficiència energètica obtinguda per l’edifici o parts d’edifici. 

Per a què serveix la certificació d'eficiència energètica d'edificis? 

La certificació d'eficiència energètica proporciona informació útil a l’usuari final sobre el comportament energètic de l’edifici o vivenda que vol comprar o llogar. Alhora, també serveix per oferir opcions a l’usuari de com millorar-ne l’eficiència energètica, mitjançant les recomanacions presents en els certificats d’eficiència energètica d’edificis existents.  

Té caducitat el certificat d'eficiència energètica?

El certificat d’eficiència energètica tindrà una validesa màxima de 10 anys. Passat aquest termini, caldrà renovar-lo. 

De tota manera, el certificat es podrà renovar voluntàriament si hi ha variacions en aspectes que afectin la seva eficiència energètica i per tant puguin modificar la seva qualificació energètica i el seu certificat. 

L’ICAEN recomana tenir en compte els següents punts a l’hora de dur a terme una certificació d’eficiència energètica d’un habitatge o edifici:

Un dels objectiu més destacats de la certificació d’eficiència energètica és informar als propietaris o promotors sobre les característiques energètiques dels seus habitatges o edificis. Conseqüentment, són importants per la certificació d’eficiència energètica, les recomanacions de millora incloses en l’informe de la certificació d’eficiència energètica. Per aquest motiu es recomana que: 

    - El tècnic certificador contractat faci, com a mínim, una visita de l’habitatge o edifici que està certificant.

    - El tècnic que faci la visita sigui un tècnic col·legiat i estigui registrat a l'ICAEN com a tècnic certificador 

    - Sol·licitar els serveis d’un tècnic certificador que estigui proper a l’habitatge o als edificis que estigui certificant per facilitar aquesta visita          tècnica. 

    - Sol·licitar que les propostes de millora energètica recomanades en l’informe estiguin ben detallades. És a dir, que siguin propostes     coherents amb les necessitats de l’habitatge o edifici, que estiguin avaluades econòmicament encara que de manera aproximada, i que     cada mesura tingui associat un període aproximat del retorn de la inversió. 

    - Sempre que sigui possible, es faci la certificació amb dades mesurades donat que llavors l'informe final serà més exacte i podria obtenir,     fins i tot, una millor qualificació d’eficiència energètica. És a dir, la certificació d’eficiència energètica tindrà una major qualitat i     conseqüentment, les mesures recomanades pel tècnic certificador seran més coherents i ajustades a la realitat de l'habitatge o edifici. Cal     recordar que els programes homologats (CE3, CE3X i CALENER) poden dur a terme la qualificació d’eficiència energètica de l'edifici o     habitatge amb dades per defecte, amb dades estimades o bé amb dades mesurades.